Srna traži generalnog direktora i glavnog urednika

A. J. R.
Srna traži generalnog direktora i glavnog urednika

Banjaluka - Nadzorni odbor Novinske agencije RS (Srna) raspisao je juče konkurse za izbor generalnog direktora i izvršnog direktora za uređivačku politiku i programske poslove, odnosno glavnog i odgovornog urednika.

Rok za podnošenje prijava na oba konkursa je 15 dana od dana posljednjeg objavljivanja.

Među posebnim uslovima koje kandidati za direktora i urednika moraju ispunjavati su završen jedan od fakulteta društvenog smjera, te osam godina radnog iskustva.

- Kandidati za direktora moraju posjedovati najmanje četiri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima iz oblasti informisanja, a zainteresovani za poziciju glavnog urednika moraju imati najmanje dvije godine iskustva na uredničkim poslovima - navedeno je u konkursu.

Od kandidata se traži i posjedovanje rukovodstvenih i organizacionih sposobnosti. Kandidati, takođe, ne smiju biti na položaju koji dovodi do sukoba interesa, a prilikom prijave moraju dostaviti i program rada agencije za mandatni period.

Generalnog direktora i glavnog i odgovornog urednika Srne na osnovu sprovedenog konkursa imenovaće Nadzorni odbor ove agencije na period od četiri godine, sa mogućnošću ponovnog izbora. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana