Srećan Božić vjernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru

C. M.
Srećan Božić vjernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru

Banjaluka - Zvaničnici RS uputili su čestitke povodom Božića, koji katolici obilježavaju danas, poželivši im da praznik proslave u miru, sreći i blagostanju u krugu porodice i prijatelja.

Predsjednik RS Milorad Dodik uputio je božićnu i novogodišnju čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti.

- Neka radost Hristova rođenja ispuni srca i domove vjerujućeg naroda i osnaži vjeru i nadu na putu mira, ljubavi i tolerancije među ljudima u skladu sa univerzalnim porukama ovog najradosnijeg hrišćanskog praznika - navodi se u čestitki.

Čestitkama se pridružila i predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović.

- U ime Vlade RS i u svoje ime upućujem Vama, biskupima, sveštenstvu, redovništvu, svim katolicima i ostalim hrišćanima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru iskrene čestitke - poručila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović izrazio je uvjerenje da će praznični dani probuditi nadu u bolju sutrašnjicu, a predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić poželio je više razumijevanja i međusobnog uvažavanja.

- Sa željom da nastupajuće praznične dane proslavite u miru, zdravlju i svakom dobru, a da Nova, 2015. godina bude srećna i uspješna, pozdravljam vas radosnim pozdravom: Čestit Božić i srećna Nova godina - navodi se u čestitki direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragana Davidovića.

Čestitke su uputili i drugi zvaničnici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana