Срећан Божић грађанима који славе по грегоријанском календару

Глас Српске
Срећан Божић грађанима који славе по грегоријанском календару

БАЊАЛУКА - Католички вјерници широм РС и БиХ у уторак прослављају најрадоснији хришћански празник, а надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић поручио је да славити Божић значи препознати Божју близину и у њој наћи извор снаге и наде.

- У Исусу нађимо упориште за чување породичног гнијезда, рађање и одгој дјеце, за вјерност у браку, за међусобну слогу и заједништво, за снагу праштања и помирења, те живимо у његовој љубави. У том духу, на добро вам дошао Божић и нека вам је сретна и благословљена нова, 2019. година - истакао је Пуљић у поруци упућеној вјерницима.

Бањалучки бискуп Фрањо Комарица поручио је вјерницима да славе Бога јер ће само тако имати мир у својим срцима, дому и породици.

Честитке свештенству и вјерницима Католичке цркве упутили су и бројни званичници из РС и БиХ, пожељевши им да празник проведу у миру, срећи и благостању, у кругу породице и пријатеља.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је честитке кардиналу Винку Пуљићу и свим римокатолицима, са жељом да празник Христовог рођења проведу у духовном миру, задовољству и породичној срећи.

- Божић је празник радости и наде, који све уједињује око традиционалних и моралних вриједности, мира, узајамног поштовања и толеранције - наводи се у Додиковој честитки.

Предсједница РС Жељка Цвијановић пожељела је вјерницима да им празнични дани донесу радост те подсјете на значај међусобног уважавања, разумијевања и праштања.

- У име грађана РС и у своје име упућујем вам искрене честитке, уз жеље да празник проведете у здрављу, духовном миру и задовољству - наведено је у честитки Цвијановићеве.

Честитке је упутио и предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић, који је вјерницима пожелио да празничне дане проведу у миру, здрављу и духу јеванђељске љубави и праштања према другима.

Предсједник Владе РС Радован Вишковић изразио је увјерење да ће празник Христовог рођења радошћу испунити срца и домове свих вјерника, те их надахнути на племенита дјела.

А. Ј. Р.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана