Спријечио старца да скочи у ледену Дрину

Радмила Ђевић
Спријечио старца да скочи у ледену Дрину

Фоча - Фочак Миљан Павловић, возач Хитне помоћи у Дому здравља, својом храброшћу и присебношћу спријечио је у понедјељак увече шездесетдеветогодишњег мушкарца С. В. да изврши самоубиство скоком са моста.

Павловић је, пола сата прије поноћи, возећи кола Хитне помоћи на Јужном мосту слободе на улазу у Фочу спазио старца који је закорачио преко ограде с намјером да у Дрини оконча живот.

У ситуацији у којој се мора брзо реаговати и на тест ставити неустрашивост, овај момак се и те како снашао. Вишегодишње радно искуство помогло му је да буде присебан и да не паничи.

- Одмах сам схватио шта му је намјера и да морам брзо да реагујем. Зауставио сам возило и притрчао непознатом човјеку повукавши га преко ограде. Тражио је да га пустим, да га не спасавам, међутим, ја сам га уз помоћ пролазника превукао на другу страну, страну живота. Потом сам га смјестио у кола Хитне помоћи и одвезао у Дом здравља - испричао је Павловић. Истиче да смо сви свакодневно позвани да будемо људи изнад свега, а да се то баш деси када човјек најмање очекује.

- Важно да је један живот настављен, а сматрам да би сви поступили као ја - прича Павловић.

Мушкарац који је хтио да себи одузме живот поријеклом је из Фоче, а живи у Сарајеву. Љекарима је испричао да га је тешка животна ситуација натјерала на одлуку да оконча живот. Немаштина, болест и напуштеност од пријатеља и родбине, одбаченост од друштва, само су неке од недаћа које су га задесиле. У свој град дошао је да, како је испричао љекарима, управо ту умре, гдје су му и родитељи сахрањени.

Љекари фочанског Дома здравља су несрећном човјеку, осим докторске етике и помоћи, пружили и топлу људску ријеч и несебичну подршку.

- Ријеч је веома тужној и потресној животној причи. То је драма која траје низ година и која је овим чином достигла врхунац. Тешко је болестан, нога му треба бити ампутирана, испричао нам је да нема никога и да нема ни здравствено осигурање - казао је начелник Службе хитне помоћи Игор Капетанов, који је то вече био дежурни љекар.

Мушкарац који је, Павловићевом храброшћу и пожртвованошћу, спасен од смрти збринут је у Универзитетској болници у Фочи и стабилног је здравственог стања.

Писмо и новац

Љекар Игор Капетанов испричао је да је мушкарац који је покушао самоубиство на мосту оставио опроштајно писмо и још неке ствари да би се знало о коме се ради.

- Посебно ме је дирнуло што је око здраве ноге замотао новац, да би, када га нађу, могли да га сахране - испричао је Капетанов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана