Sportske legende iz Banjaluke prodaju dresove slavnih za spas dječakovog oka

M. L.
Sportske legende iz Banjaluke prodaju dresove slavnih za spas dječakovog oka

Banjaluka - Sportska legenda iz Banjaluke Boris Vrhovac i fudbaler Vladan Grujić pokrenuli su humanitarnu akciju „Svi za Filipa“ da bi, prodajom dresova slavnih srpskih sportista, prikupili 4.500 evra za operaciju ovog dječaka, kojem je teško povrijeđeno oko usljed eksplozije petarde.

Dresove velikana srpskog sporta Novaka Đokovića, Bogdana Bogdanovića i Nemanje Matića poklonio je Banjalučanin Boris Vrhovac, jedan od najvećih kolekcionara dresova i sportske opreme u svijetu.

- Rado sam se odazvao na poziv fudbalera Grujića i dao dresove iz svoje kolekcije. Početna cijena dresova je 300 evra za Noletov, a za druga dva po 200 evra - rekao je Boris Vrhovac.

On je dodao da je cilj ove akcije, koju organizuju zajedno sa Omladinskim fudbalskim klubom Spartak, da probude svijest građana da pomognu da bi u najkraćem roku bio sakupljen novac za jedanaestogodišnjeg Filipa Milojevića, koji bi već danas trebalo da ima prvu operaciju oka.

Jedan od osnivača i direktor banjalučkog OFK Spartak Igor Vrhovac kaže da ljudi zovu i raspituju se o akciji, te da u idućem periodu očekuje i prve ponude za dresove.

- Na „Fejsbuk“ stranici Spartaka zainteresovani mogu saznati detalje o akciji i ostaviti ponude na broj telefona 066/256-207. Mi kao klub smo se obavezali da u slučaju da ne bude prodaje obezbijedimo početni iznos dresova - rekao je Igor Vrhovac i dodao da zainteresovani mogu pomoći i uplatom novca na račun Spartaka u NLB banci, 5620998121147596 i u Novoj banci na broj: 5551000019360004, a novac će biti proslijeđen porodici povrijeđenog dječaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana