Bez struje više hiljada potrošača u RS i Federaciji

Srna
Bez struje više hiljada potrošača u RS i Federaciji

Sokolac - Zbog snježnih padavina na području opštine Sokolac i dalje u 53 sela nema električne energije, rekao je Srni večeras upravnik sokolačke Radne jedinice "Elektrodistibucije Pale" Ljubomir Vasković.

Jaka kiša i snijeg prouzrokovali probleme u Srpskoj

 

Bez struje

stotine sela

 

Najteža situacija bila na području Hercegovine gdje su desetine sela ostale bez struje. Srbac strahuje od poplava zbog kvara crpne stanice

 

PEČAT: VJETAR STVARA VELIKE SNjEŽNE NANOSE

 

CVEBA: PALO 100 LITARA KIŠE PO METRU KVADRATNOM

 

slike: nevrijeme

Leg: Neprohodni lokalni putevi u Srebrenici

Leg 2: Sava se izlila u Gradišci u nebranjenim područjima

FOTO: GLAS SRPSKE

 

Ant

Šumari i rudari na pauzi

Snijeg je obustavio i eksploataciju šume i rude boksita u Srebrenici.

- Neizvjesno je kada će radovi biti nastavljeni zbog neprohodnih puteva - rekao je direktor Šumskog gazdinstva "Drina" Ratko Majstorović.

 

PIŠU: ANITA JANKOVIĆ

I DOPISNICI

anitajŽglassrpske.com

krozrsŽglasrspke

 

NEVESINjE, BANjALUKA - Jaka kiša i snijeg prouzrokovali su probleme u Srpskoj, a najteža situacija juče je bila na području Hercegovine gdje je bez struje ostalo više od stotinu sela, dok su u mnogim krajevima putevi zavijani.

U Hercegovini je palo više od 100 litara kiše po metru kvadratnom, a pratio je i jak snijeg i vjetar. Najteža situacija je u Nevesinju, gdje je bez električne energije ostalo pedesetak sela.

- Zbog nevremena se situacija pogoršala i na području Gacka gdje struju nema oko 30 sela. Sanaciju mreže otežava jak vjetar, koji je formirao snježne nanose i do dva metra - rekao je rukovodilac tehničkog sektora "Elektrohercegovine" Trebinje Nebojša Rikalo.

On je dodao da je na području Bileće situacija nešto bolja, ali da je i tamo 11 sela bez struje. Na području Trebinja bez napajanja su ostala sela na području Lastve i Ljubomira, dok su u Ljubinju kvarovi uglavnom sanirani.

Kritična situacija je i na području Srpca, gdje je proglašena vanredna situacija zbog kvara na crpnoj stanici "Ina" koja ne može primiti svu vodu. Vodostaj Save u Gradišci je u porastu, ali je situacija pod kontrolom.

- Rijeka se djelimično izlila iz korita u nebranjenom području, ali nije kritično - rekao je načelnik opštinske Civilne zaštite i Komunalne policije Boško Pucar.

Obilne padavine zahvatile su i sarajevsko-romanijsku regiju u kojoj su naselja u mnogim opštinama ostala bez struje. Najteže stanje je na Sokocu na lokalitetima Kaljine, Podromanije, Knežine i Stjenice, Podgraba, Jahorinskog Potoka i Trebevića. Izvršni direktor za tehničke poslove u "Elektrodistribuciji" Pale Boško Jugović rekao je da velike probleme predstavljaju neprohodni putevi i prekid signala mobilne telefonije.

Na području Srebrenice neprohodni su svi lokalni putevi zbog snijega, dok se saobraćaj otežano odvija i na regionalnim putevima Bratunac - Srebrenica - Skelani i Zeleni Jadar - Milići preko Podravanja. Snijeg i jak vjetar prouzrokovali su prekid u napajanju strujom u prigradskim područjima Banjaluke i Prijedora i u dijelovima opština Čelinac, Kneževo, Kozarska Dubica, Novi Grad, Krupa na Uni i Laktaši. Vodostaj Vrbasa i Vrbanje juče je bio u opadanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana