Снијег падао на Бјелашници, сунчано тек од августа

Д. К.
Снијег падао на Бјелашници, сунчано тек од августа

Бањалука - У Републици Српској и БиХ у недјељу је било облачно вријеме са кишом, а на Бјелашници је освануо и снијег, док сунчане дане овог љета према прогнозама метеоролога треба очекивати тек од августа.

Дежурни метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода РС Игор Ковачић рекао је да се промјенљиво вријеме очекује и у понедјељак, док би у уторак требало да буде стабилно и без падавина.

- Краткотрајна стабилизација се очекује од 1. августа, али и тада ће сунчано бити четири-пет дана, па су онда поново могуће падавине - казао је Ковачић.

Према његовим ријечима, дневне температуре ће се кретати од 23 до 28 степени Целзијуса.

- Сличне температуре се очекују и идућег мјесеца - истакао је Ковачић, који је нагласио да је то што је пао снијег на Бјелашници, сасвим нормално и дешава се сваке године у ово доба.

Лоше вријеме захватило је и регион, а снажно невријеме праћено кишом и градом погодило је у Хрватској подвелебитско приморје и Подгорје гдје је водена бујица поплавила више шатора у тамошњим камповима. Најтеже је било на путу Света Марија Магдалена - Шибуљина - Миловци - Стариград, гдје је падао град величине ораха.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана