Снијег отежава саобраћај на путевима у БиХ

Срна
Снијег отежава саобраћај на путевима у БиХ

Бањалука - Снијег који интензивно пада отежава саобраћај на већини путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ, а јачи удари вјетра стварају сњежне наносе, те се не препоручује путовање без веће потребе, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Возачима се савјетује да буду опрезни на дионицама у вишим предјелима и преко планинских превоја због снијега и поледице на коловозу, посебно на путним правцима Сарајево-Соколац-Рогатица, Трново-Фоча-Гацко, Власеница-Хан Пијесак, Мркоњић Град-Млиништа, Бањалука-Кнежево-Турбе, Бањалука-Чађавица и Котор Варош-Теслић.

Јак вјетар ствара сњежне наносе на путевима у југозападним крајевима, посебно на дионицама Ливно-Босанско Грахово-Стрмица, Ливно-Купрес и Ливно-Мркоњић Град.

На подручју Романије и даље је на снази забрана саобраћаја за теретна моторна возила.

На путевима преко планинских превоја обавезна је употреба ланаца за теретна возила са приколицом и за шлепере.

Дежурне екипе зимских служби су на терену и врше чишћење и посипање, тако да путеве за сада одржавају проходним.

Из АМС-а истичу да ће полиција искључивати из саобраћаја возила која немају одговарајућу зимску опрему.

На магистралном путу Приједорска петља-Клашнице саобраћај се одвија једном траком због оштећења надвожњака код Рогуљића. Теретним возилима забрањен је прелазак преко надвожњака.

На ауто-путу “9. јануар” Бањалука-Добој на петљи “Маховљани”, као и на ауто-путу Бањалука-Градишка због изградње наплатне станице “Чатрња” измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Режим вожње измијењен је на магистралним путним правцима Челинац-Котор Варош због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, Бањалука-Српске Топлице на дијелу од Космоса до Нуле, од Ребровца према Челинцу, Крупа на Врбасу-Бочац, те на регионалном путном правцу Дервиши-Клашнице у улицама Пут српских бранилаца и 16. Крајишке бригаде.

Саобраћај је обустављен на регионалном путном правцу Моштаница-Козарска Дубица због санације моста преко ријеке Моштанице.

У Бијељини је завршена изградња канализације на дијелу магистралног пута који пролази кроз град, али се саобраћај теретних возила и даље одвија искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча успорено је саобраћа на локалитету Сијерачке Стијене због санације клизишта, као и на регионалном путу Братунац-Дрињача.

Клизишта су успорила саобраћај и на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Аубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, док је на регионалном путу Лопаре-Прибој на снази обустава саобраћаја за теретна возила и аутобусе, који су преусмјерени на алтернативне путне правце.

У Бањалуци је у току изградња кружне раскрснице због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу од пијаце према Ребровцу.

На подручју ФБиХ у току је санација тунела Врандук два, као и два моста на дионици магистралног пута Зеница-Немила због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја. Возила из смјера Зенице користе магистрални пут, док се у супротном смјеру саобраћа алтернативним правцем.

Због санације моста на магистралном путу Нови Травник-Бугојно, обустављен је саобраћај теретних возила и преусмјерен на алтернативни правац преко Доњег Вакуфа и Травника, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања на прелазак границе. Због лоших временских услова у Хрватској, на граничним прелазу Изачић забрањен је саобраћај за теретна возила масе веће од седам и по тона.

И даље је на снази обустава саобраћаја на граничном прелазу Нови Град-Двор због радова у Хрватској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана