Снијег изазвао хаос у саобраћају, 30 удеса у Сарајеву

Снијег изазвао хаос у саобраћају, 30 удеса у Сарајеву 22.03.2018 23:14 | Агенција

Сарајево - На свим путним правцима на подручју Сарајевско-романијске регије саобраћај се одвија отежано због јачине снијега који пада, изјавио је Срни дежурни на централном пункту зимског одржавања "Романијапутева" Соколац Ненад Самарџија.

"Тренутно је обавезна употреба ланаца на свим планинским превојима у Сарајевско-романијској регији. Све наше екипе су константно на терену и врши се стално чишћење и посипање. У функцији су сва средства која имамо", навео је Самарџија.

Он је напоменуо да се сви путни правци које одржава ово предузеће, константно чисте и посипају, али да је због јаког снијега и ниске температуре коловоз засњежен.

Федерални медији преносе да је због снијега отежан саобраћај и на подручју Кантона Сарајево.

Оперативни центра МУП-а КС саопштио је да је ситуација алармантна, те да је отприлике 30-ак удеса било на подручју КС. 

"У појединим улицама саобраћај је у потпуности блокиран", навели су из МУП-а КС.

Због снијега који се интензивирао, саобраћај у главном граду БиХ се одвија отежано.

Према незваничним информацијама, саобраћај је обустављен на излазу према Лукавици, гдје је дошло до ланчаног судар 11 возила на Врацама.

Возачи се упозоравају и на отежано одвијање саобраћаја преко Влашића, те на опасност од лавина на дионици Миљевина - Добро Поље (Фоча - Сарајево).

Према информација и према Херцеговини је критично, гдје се повремено формирају сметови између Гацка и Билеће.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица