Снијег и киша у првој седмици прољећа

klix.ba
Снијег и киша у првој седмици прољећа

Сарајево - Зимске температуре накратко се враћају ове седмице која је уједно и прва седмица овогодишњег прољећа. Температура ће бити око нуле, док ће хладноћу пратити и падавине у виду кише и снијега.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода данас ће у Босни и Херцеговини бити облачно вријеме са сусњежицом или снијегом, док у низинама може падати и киша, углавном прије подне. Највиша дневна температура ваздуха ће бити углавном између 0 и 6. На западу, југу и југоистоку Херцеговине температура зрака ће бити између 7 и 13 степени.


Већ у наредним данима бит ће још хладније са додатним свакодневним падавинама у виду кише и снијега.

У уторак ће најнижа температура бити минус два, док ће највиша бити у Херцеговини - око 6 степени. Дневна температура кретаће се од 1 до 3 степена у већем дијелу земље, док ће у Херцеговини расти до 10 степени. Преовладаваће облачно вријеме с кишом и снијегом.

У сриједу ујутро, првог дана прољећа, температура ће се кретати од минус 3 до пет, а дневна око нуле с другачијим условима у Херцеговини гдје ће она расти и до 9 степени. У четвртак ће бити још хладније с јутарњом температуром од минус 5 до 1 степен, а током послијеподнева од минус 1 до 4 степена. У оба дана очекују се додатне падавине у виду кише и снијега у вишим предјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана