Slovenija četvrti investitor u BiH

Srna
Slovenija četvrti investitor u BiH

Sarajevo - Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH /FIPA/ Gordan Milinić i novoimenovani ambasador Slovenije u BiH Zorica Bukinac konstatovali su da Slovenija zauzima četvrtu poziciju na ljestvici zemalja stranih investitora u BiH sa uloženih 486 miliona evra, ili 7,3 odsto od ukupnog iznosa stranih investicija u BiH.

Slovenija je tokom 2016. godine investirala 42,1 milion KM, a ove godine 15,5 miliona KM.


Bukinac je istakla da je od ukupnog iznosa slovenačkih investicija u svijetu, 10 odsto investirano u BiH i naglasila da će Slovenija u narednoj godini, između ostalog, raditi na jačanju turističkog i kulturnog povezivanja sa BiH.

Najznačajnije slovenačke investicije u BiH su "Petrol", "Droga Kolinska", "Perutnina Ptuj", "NLB", "Telekom Slovenije", saopšteno je iz FIPA.

Tokom sastanka razgovarano je i o privrednoj konferenciju koju Ambasada BiH u Ljubljani planira organizovati u prvom tromjesečju 2018. godine sa ciljem predstavljanja BiH i mogućnosti za ulaganje slovenačkim privrednicima.

Dogovorena je zajednička saradnja na pružanju podrške postojećim slovenačkim investitorima u BiH, kao i novim koji budu zainteresovani za ulaganje u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana