Словенија четврти инвеститор у БиХ

Срна
Словенија четврти инвеститор у БиХ

Сарајево - Директор Агенције за унапређење страних инвестиција у БиХ /ФИПА/ Гордан Милинић и новоименовани амбасадор Словеније у БиХ Зорица Букинац констатовали су да Словенија заузима четврту позицију на љествици земаља страних инвеститора у БиХ са уложених 486 милиона евра, или 7,3 одсто од укупног износа страних инвестиција у БиХ.

Словенија је током 2016. године инвестирала 42,1 милион КМ, а ове године 15,5 милиона КМ.


Букинац је истакла да је од укупног износа словеначких инвестиција у свијету, 10 одсто инвестирано у БиХ и нагласила да ће Словенија у наредној години, између осталог, радити на јачању туристичког и културног повезивања са БиХ.

Најзначајније словеначке инвестиције у БиХ су "Петрол", "Дрога Колинска", "Перутнина Птуј", "НЛБ", "Телеком Словеније", саопштено је из ФИПА.

Током састанка разговарано је и о привредној конференцију коју Амбасада БиХ у Љубљани планира организовати у првом тромјесечју 2018. године са циљем представљања БиХ и могућности за улагање словеначким привредницима.

Договорена је заједничка сарадња на пружању подршке постојећим словеначким инвеститорима у БиХ, као и новим који буду заинтересовани за улагање у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана