Slovenački poslodavci zloupotrebljavaju radnike iz BiH

Agencije
Slovenački poslodavci zloupotrebljavaju radnike iz BiH

Sarajevo - Radnici koji iz BiH odlaze u Sloveniju nisu dovoljno informisani o svojim pravima, što slovenački poslodavci zloupotrebljavaju.

Zaključeno je ovo na jučerašnjem sastanku delegacije Agencije za rad i zapošljavanje BiH i Društva za zagovaranje ranjivih grupa u Ljubljani, odakle je poručeno da je u narednom periodu potrebno uraditi više na informisanju radnika. Direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić rekao je da je Agencija u dogovoru sa Zavodom za zapošljavanje Slovenije već preduzela konkretne korake kako bi se onemogućilo pojedinim poslodavcima u Sloveniji da krše prava radnika.

- Mi smo obećali da ćemo zajednički uraditi jednu informaciju koja će sadržavati slučajeve kršenja prava radnika i ta informacija je već upućena slovenačkom Zavodu, a nadležne institucije Slovenije će preduzeti dalje korake u skladu sa svojim propisima i nadležnostima - istakao je Bandić.

Agencija za rad i zapošljavanje BiH nedavno je zabranila slovenačkoj firmi “Univerzalna logistika” da zapošljava radnike iz BiH u naredne dvije godine putem Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Slovenije o zapošljavanju, jer je kršila prava vozača koji su radili za nju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana