Словеначки послодавци злоупотребљавају раднике из БиХ

Агенције
Словеначки послодавци злоупотребљавају раднике из БиХ

Сарајево - Радници који из БиХ одлазе у Словенију нису довољно информисани о својим правима, што словеначки послодавци злоупотребљавају.

Закључено је ово на јучерашњем састанку делегације Агенције за рад и запошљавање БиХ и Друштва за заговарање рањивих група у Љубљани, одакле је поручено да је у наредном периоду потребно урадити више на информисању радника. Директор Агенције за рад и запошљавање БиХ Муамер Бандић рекао је да је Агенција у договору са Заводом за запошљавање Словеније већ предузела конкретне кораке како би се онемогућило појединим послодавцима у Словенији да крше права радника.

- Ми смо обећали да ћемо заједнички урадити једну информацију која ће садржавати случајеве кршења права радника и та информација је већ упућена словеначком Заводу, а надлежне институције Словеније ће предузети даље кораке у складу са својим прописима и надлежностима - истакао је Бандић.

Агенција за рад и запошљавање БиХ недавно је забранила словеначкој фирми “Универзална логистика” да запошљава раднике из БиХ у наредне двије године путем Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Словеније о запошљавању, јер је кршила права возача који су радили за њу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана