Školuju kadrove za bezbjednosne izazove

D. S.
Školuju kadrove za bezbjednosne izazove

Banjaluka - Veći broj studenata i otvaranje master studija samo su dio planova rukovodstva Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci, koji je juče proslavio prvu godišnjicu uspješnog rada.

Dekan ove najmlađe organizacione jedinice Univerziteta u Banjaluci Predrag Ćeranić ističe da ova obrazovna ustanova ima oko 200 studenata, ne računajući apsolvente.

- I ove godine raspisaćemo konkurs za prijem najmanje 100 studenata. Planiramo i otvaranje master studija "Upravljanje rizikom u prirodnim katastrofama", za koji očekujemo veliko interesovanje - naglasio je Ćeranić.

On je kazao da vlada veliko interesovanje srednjoškolaca za upis na ovaj fakultet.

- To najbolje potvrđuje činjenica da su se prošle godine na jedno mjesto javila po tri kandidata, zbog čega smo, uz odobrenje nadležnih, na kraju upisali dvostruko više studenata nego što prvobitno planirano - kazao je Ćeranić.

Premijerka RS Željka Cvijanović rekla je da Srpska ima fakultete koji proučavaju sve bezbjednosne rizike i na tom planu razumiju procese u regionu, okruženju i globalno.

- Svi zajedno smo donijeli dobru odluku kada smo odlučili da transformišemo Visoku školu unutrašnjih poslova u Fakultet bezbjednosnih nauka - ocijenila je Cvijanovićeva.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač istakao je da su kadrovi koje odškoluje Fakultet bezbjednosnih nauka potrebni MUP-u Srpske.

- Svi koji završe ovaj fakultet doprinijeće većoj bezbjednosti u Srpskoj - rekao je Lukač.

Na svečanoj akademiji dodijeljene su diplome svršenim studentima fakulteta, kao i povelje i plakete zaslužnim ličnostima za rad ove visokoškolske ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana