Skladišta Poreske uprave puna, prodaja tanka

Marina Čigoja
Skladišta Poreske uprave puna, prodaja tanka

Banjaluka - Na licitacijama za pokretnu imovinu koju je Poreska uprava RS zaplijenila u postupku prinudne naplate poreza najčešće se nudi roba široke potrošnje, mašine i vozila.

U skladištima kupce čekaju građevinske i druge mašine, vozila, namještaj, obuća, odjeća, ali je interesovanje za kupovinu tih stvari, kako potvrđuju u Poreskoj upravi RS, veoma mali. Poreska uprava RS je u prvih šest mjeseci od prodaje zaplijenjene imovine inkasirala svega 155.530 KM.

Pomoćnik direktora za upravljanje naplatom poreza u Poreskoj upravi RS Velimir Kukobat kaže da se prilikom prinudne naplate vodi računa da se oduzima roba koja će imati kupca, ali da je i pored toga minimalna zainteresovanost za kupovinu.  Istakao je da tu robu uglavnom kupuju privrednici i građani koji su već u toj djelatnosti. Međutim, dodao je da ima dosta i špekulacija.

- Postojala je mogućnost da u trećoj slobodnoj prodaji, kada cijena pada i do trećine procijenjene vrijednosti robe, kupuju pojedini mešetari za koje saznamo da su istog trenutka te mašine odnijeli u staro željezo i da su dobili više novca nego što su platili za robu. Zato u posljednje vrijeme nastojimo da trećina vrijednosti robe ne bude niža od cijene koju bi mogli da dobiju za staro željezo, kako bismo izbjegli te stvari - naglasio je Kukobat.

Opširnije pročitajte u štamonom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana