Škeljić želi da uništi Kneževo

Vedrana Kulaga
Škeljić želi da uništi Kneževo

Kneževo - Odbornici koji čine većinu u Skupštini opštine Kneževo upozorili su u petak da načelnik opštine Bore Škeljić i dalje ne poštuje i ne izvršava odluke i zaključke koje donosi Skupština i optužili ga za političku diskriminaciju i mobing.

- Vaš cilj je ugasiti opštinu Kneževo, kao jedinicu lokalne samouprave, te je pretvoriti u privatni posjed, kojim biste Vi gospodarili - navodi se u otvorenom pismu odbornika Škeljiću, koje je potpisao predsjednik Skupštine Radovan Marković.

Navode da načelnik opštine već 15 mjeseci u radnom odnosu vodi smijenjene funkcionere - svog zamjenika Borisa Raljića, predsjednika Skupštine Bojana Lujića i v.d. sekretara Skupštine Gorana Kelemana.

- Novac, koji je budžetom namijenjen za stipendije studentima, doznake građanima na ime socijalnih davanja, te grantove namijenjene sportskim, kulturnim i drugim organizacijama i udruženjima trošite na isplaćivanje plata navedenim smijenjenim funkcionerima - navode odbornici.

Dodaju da od prvog dana Škeljićevog dolaska na vlast u Kneževu vladaju politička diskriminacija i mobing.

- Zaposleni sa suprotnim političkim uvjerenjima od Vaših prolaze tako što ih je 23 otpušteno, a oni koji su ostali u radnom odnosu dobijaju najminimalnije plate, dok Vaši politički istomišljenici dobijaju bonuse i povećanja - stoji u pismu.

Odbornici tvrde da trenutno u opštini ima radnika koji su penzionisani, a rade po ugovoru o djelu. Ističu da je Škeljić svojim djelovanjem i javnim istupima stvorio negativan imidž opštine Kneževo, kao sredine u kojoj ništa ne funkcioniše, u kojoj ne postoji sistem i vladavina prava i u koju se ne isplati investirati. Navode da je dva puta do sada Skupština donosila zaključke, kojim je Škeljića obavezivala da dostavi izvještaje o izvršenju budžeta za 2012. i 2013, te prvih šest mjeseci 2014, na šta se on oglušio.

Škeljić je rekao da nema vremena da odgovara na pitanja, a ranije je rekao da ne priznaje odluke Skupštine. Budžet za 2014. usvojen je 22. avgusta, nakon što je Kneževo polovinu godine provelo sa odlukom o privremenom finansiranju.

Smjene

Nova skupštinska većina, sa SNSD-om na čelu, smijenila je u junu prošle godine tadašnjeg predsjednika Skupštine opštine Bojana Lujića iz DNS-a i sekretara Skupštine Gorana Kelemana. Od tada traju opstrukcije u režiji prethodne većine i Bore Škeljića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana