Синдикат управе иступио из Савеза синдиката Републике Српске

Синдикат управе иступио из Савеза синдиката Републике Српске 24.02.2018 19:29 | Срна

Теслић - Скупштина Синдиката управе Републике Српске одлучила је данас на ванредној сједници да иступи из колективног чланства Савеза синдиката Републике Српске.

Предсједник Синдиката управе Божо Марић рекао је Срни да је ванредна Скупштина заказана због нарушених односа у Савезу синдиката Републике Српске и да свој пут настављју самостално као независни синдикат који има свој правни субјективит уписан у регистар у Основни суд у Бањалуци и Пореској управи.


Он је појаснио да Синдикат управе у грани дјелатности јавне управе има репрезентативност са више од 9.500 чланова, те да ће чланство и даље имати несметану правну заштиту, од данас и путем адовкатске канцеларије.

Марић је навео да је донесена одлука према којој се први пут од оснивања синдиката већи износ чланарина уплаћује основним синдикалним организацијама.

"Оно што јавност треба да зна да се у Савезу синдиката на плате годишње потроши око 850.000 КМ, од чега је до сада више од 20 одсто средстава обезбјеђивао Синдикат управе од укупно 15 синдиката. Једноставно мислимо да више није могуће радити на овакав начин", сматра Марић.

Делегати Синдиката управе напустили су 4. јула прошле године сједницу Конгреса Савеза синдиката Републике Српске незадовољни што нису прихваћени њихови амандмани на Приједлог Статута, који је повучен са дневног реда, те су најавили да ће иступити из Савеза синдиката.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица