Sindikalci traže ostavke menadžmenta BHRT-a

Srna
Sindikalci traže ostavke menadžmenta BHRT-a

Sarajevo - Sindikalna organizacija radnika BHRT-a zatražiće ostavke menadžmenta, ukoliko u naredna tri mjeseca ne predloži sanacione mjere i ponudi plan izlaska iz krize ovog kolektiva.

Ovaj stav Sindikata iznesen je na današnjem protestnom skupu u prostorijama RTV doma u Sarajevu, održanom povodom najave menadžmenta o smanjenju plata zaposlenim od 15 odsto. 

Na skupu pod nazivom "U 11.15 protiv minus 15 odsto", pročitano je pismo koje je već upućeno generalnom direktoru Muhamedu Bakareviću i njegovom timu u kome je jasno poručeno da "umanjenje plata ne dolazi u obzir i da sindikalni predstavnici o tome uopšte ne žele da razgovaraju". 

Sindikat BHRT-a dao je rok menadžementu da u naredna tri mjeseca ponude plan izlaska iz krize, objavio je BHRT.

"Može se to zvati 'sanacioni plan', 'plan izlaska', 'slamka spasa' ili bilo kako. Ali bez takvog plana besmisleno je bilo kakvo pregovaranje. U protivnom sami podnesite ostavku", poručeno je generalnom direktoru BHRT-a Muhamedu Bakareviću. 

Najavljeni sastanak rukovodstva Sindikata i menadžmenta BHRT-a, koji je trebalo da bude održan nakon protestnog okupljanja, Bakarević je iznenada otkazao.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana