Шест ватрогасних возила на поклон мањим општинама

Шест ватрогасних возила на поклон мањим општинама 17.09.2017 14:44 | Срна

Бањалука - Град Бањалука намјерава да поклони шест ватрогасних возила мањим општинама на територији Републике Српске и Федерације БиХ, које су суочене са недостатком ватрогасне опреме.

Према приједлогу градских власти, који ће се наћи на предстојећој сједници Скупштине града, предвиђено је да се возила донирају ватрогасцима у Љубињу, Котор Варошу, Челинцу, Босанском Грахову, Дрвару, а једно возило би требало да буде уручено и Казнено-поправном заводу Туњице.


Ријеч је о возилима која су у међувремену замијењена новијим и модернијим, али која су у техничком и функционалном смислу у потпуности исправна и, као таква, могу бити од велике помоћи општинама, које су суочене са честим пожарима, саопштено је на сајту Градске управе Бањалука.

Младен Ћућун, шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице, појашњава да је ријеч о ватрогасним возилима која су били у редовној употреби до 2016. године, кад су замијењена новим и модернијим.

"Иако је ријеч о старијим возилама, она су у потпуности исправна и оспособљена за гашење пожара, без потребе за икаквим даљим улагањима. Цијенимо да ће она бити од велике помоћи општинама, које нису у финансијској могућности да набаве нова возила", рекао је Ћућун.

Он је додао да ће возила бити донирана општинама које су се у претходном периоду обраћале градским властим са молбом за донацију, будући да су угрожене честим пожарима.

Према његовим ријечима, град Бањалука је током прошле и ове године набавио седам нових ватрогасних возила како би се лакше и ефикасније изборио са изазовима у раду ватрогасне службе.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица