Sedmoro djece na liječenju u inostranstvu

Srna
Sedmoro djece na liječenju u inostranstvu

Banjaluka - Vršilac dužnosti direktora Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Jasminka Vučković izjavila je da su do sada predati zahtjevi za liječenje sedmoro djece i da su svi odobreni.

"Ukupno je bilo osam liječenja, jer je jedno dijete imalo potrebu za produženo liječenje", rekla je Vučkovićeva za "Nezavisne novine".



Ona je navela da je jedan dio te djece već bio na liječenju u Srbiji, te da su ljekari iz Srbije predložili liječenje u inostranstvu, a kod jednog dijela djece radilo se o genetskim ispitivanjima, tako da odluka Komisije Fonda solidarnosti nije bila teška, jer su sva liječenja bila opravdana.

Vučkovićeva je rekla da je oko 0,4 odsto zaposlenih kojima se uplaćuju doprinosi u Republici Srpskoj podnijelo zahtjev da im se od plate ne odbija iznos za Fond solidarnosti.

"Imamo veći broj zaposlenih koji uplaćuju doprinose u Srpskoj nego onih koji su zaposleni u Srpskoj. Imate one koji rade na nivou BiH ili Brčko distriktu, a dopronose uplaćuju u Srpskoj", pojasnila je Vučkovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana