Савез упознат о реформи инспекција

С. Ш.
Савез упознат о реформи инспекција

Теслић - Савез општина и градова Републике Српске изјасниће се о реформи инспекција када добије коначан приједлог измјена Закона о инспекцијама, рекао је предсједник Савеза Љубиша Ћосић.

Министарка управе и локалне самоуправе РС Лејла Решић упознала је у петак градоначелнике и начелнике локалних заједница о намјери Владе РС да реформише инспекције.

- У складу са акционим планом Владе, идеја Министарства је да са партнерима, грађанима, привредницима, локалним заједницама и институцијама РС види шта је потребно измијенити када је ријеч о грађанима и привреди, а односи се на инспекције. Евидентан проблем је да инспекције послују по истом закону, али истовремено послују другачије - истакла је Решићева на сједници Савеза одржаној у петак у Теслићу.

Програмом економских реформи Владе предвиђено је да на основу анализе, која треба да буде урађена до краја маја, услиједи реформа и обједињавање свих инспекција под окриље Инспектората РС.

Ћосић је казао да на сједници није поменута могућност укидања локалних инспекција, односно њихово обједињавање и да ће Савез став о томе дати ако то буде предложено измјенама закона.

На сједници Савеза речено је да је од петка неразвијеним и изразито неразвијеним општинама у РС на располагању додатних 300.000 КМ за реализацију пројеката и да треба да контактирају са Владом у вези с коришћењем тог новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана