Савчић: Дух заједништва и јединства је створио Републику Српску

Срна
Савчић: Дух заједништва и јединства је створио Републику Српску

Приједор - Предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломир Савчић рекао је у Приједору да свечаности окупљања демобилисаних бораца које одишу духом заједништва, пријатељства и другарства, а који данас у стварном животу нису изражени, треба да буду примјер и свима другима у Републици Српској, а посебно политичким партијама.

"Пожељно је и потребно да постоји политички ривалитет, али не смије да постоји непријатељство међу странкама, а поготово у оквиру нашег народа", рекао је Савчић новинарима у Приједору гдје је присуствовао обиљежавању 24 године од формирања Седмог одреда Специјалне бригаде полиције МУП-а Републике Српске.


Он је истакао да су се у Приједору окупили ратни другови из свих крајева Републике Српске да евоцирају успомене и да се друже, да се подсјете на тешка, али славна и витешка времена и пошаљу посебну врсту поруке свима, а посебно представницима политичких партија да је тај примјер заједништва и дух јединства нешто што је створило Републику Српску и што је била највећа снага српског народа и да нам је то данас и те како потребно.

Ратни командант Седмог одреда Специјалне бригаде полиције МУП-а Републике Српске Златко Брдар истакао је да је ова годишњица формирања одреда могућност да се њени припадници присјете седам погинулих сабораца, али и да одају дужну пошту и за 144 погинула припадника Специјалне бригаде полиције, 782 припадника Министарства унутрашњих послова и за све погинуле припаднике Војске Републике Српске.

"С поносом се присјећамо оснивања ове бригаде, али свих наших погинулих другова, њихових војничких врлина и храбрости, а уједно и поручујемо будућим генерацијама да сјећања не умиру и да треба да наставе традицију и да поштују ове наше жртве, јер је Република Српска наша светиња и трајна категорија и тако ће и остати", истакао је Брдар.

На 24 године од формирања Седмог одреда Специјалне бригаде полиције МУП-а Републике Српске испред спомен-плоче за седам погинулих припадница одреда у згради Полицијске управе Приједор прислужене су свијеће и служен парастос.

Вијенце су, осим предсједника БОРС-а и ратне команде одреда, положили и представници Полицијске управе Приједор, команде Специјалне јединице МУП-а Републике Српске, делегације Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ, делегација других осам одреда Специјалне бригаде полиције, те породице погинулих припадника специјалне бригаде из Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана