Савановић: Ускоро додатна права пензионерима

Срна
Савановић: Ускоро додатна права пензионерима

Теслић - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић најавио је вечерас могућност измјене неких законских регулатива ради обезбјеђивања додатних права пензионерима, који су за Владу Српске приоритет.

Савановић је рекао новинарима у Теслићу, у паузи сједнице Управног одбора Удружења пензионера Републике Српске, да ће о тим регулативама и проблемима бити ријечи и на сутрашњем савјетовању у Теслићу којем ће присуствовати представници ресорног министарства, Министарства здравља и социјалне заштите, те фондова пензијско-инвалидског и здравственог осигурања.


Он је поручио да ће Влада, ресорна министарства и фондови настојати да максимално уваже пензионерске захтјеве који се, између осталог, односе и на одређене повољности у превозу, бањском лијечењу и цијени лијекова.

Савановић истиче да је Влада Српске опредијељена да учини све, у оквиру економских могућности, да буде побољшан материјални положај пензионера.

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ каже да је на данашњој сједници расправљано о стратегији односа друштва према старим људима у Републици Српској за период од 15 година да би биле покренуте измјене у законима о пензијско-инвалидском осигурању и здравственој заштити ради унапређења положаја ове категорије становника.

Он истиче да нова законска рјешења морају почивати на европским вриједностима како би се унаприједио пензијски систем, његово пуњење, те онемогућиле злоупотребе и мањкавости.

Директор Фонда пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске Младен Милић истакао је да је веома интензивна сарадња са Удружењем пензионера, како би се ишло корак унапријед, не само у вези са повећањем пензија, већ и побошљњем услова здравствене заштите.

Он је најавио да ће на сутрашњем савјетовању у Теслићу бити разговарано о 10 тачака које се односе на одређене повољности када је ријеч о листама лијекова, бањској рехабилитацији и другим питањима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана