Šatori moraju biti uklonjeni iz parka

D. S.
Šatori moraju biti uklonjeni iz parka

Banjaluka - Komunalna policija u Banjaluci ukloniće šatore iz parka "Mladen Stojanović" ukoliko to po njihovom nalogu ne učine štrajkači, koji tu borave već 233 dana.

Štrajkači su upozoreni da su u parku, koji je javna površina, postavili šatore bez odobrenja nadležnog organa.

-  Ukoliko se ne postupi po upozorenju, Komunalna policija će povesti upravni postupak i donijeti rješenje o uklanjanju ovih šatora u skladu sa zakonom. Komunalna policija nije, niti ima nadležnost da zabrani okupljanje građana u parku, nego je uputila upozorenje da budu uklonjeni neprimjereni sadržaji postavljeni bez dozvole - poručili su u Gradskoj upravi Banjaluka.

Štrajkači poručuju da će istrajati u zahtjevima i da neće napustiti park. Njegoš Tomić je istakao da nadležni žele da deložiraju demokratiju naglasivši da je izražavanje protesta sveto pravo. Pojedini mediji su prenijeli da su šatori juče trebali biti uklonjeni, međutim, to nije učinjeno. Štrajkače u parku juče su posjetili predstavnici PDP-a i bivši direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Tihomir Gligorić koji je zbog malverzacija nedavno osuđen na godinu zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana