Шансу за оздрављење добило 25 малишана

М. Л.
Шансу за оздрављење добило 25 малишана

Бањалука - Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству у првих пола године рада одобрио је 1,32 милиона марака за лијечење 25 малишана.

У фонду истичу да су одобрили укупно 30 захтјева те да је за двоје дјеце лијечење продужавано још неколико пута.

- Дјеца су упућивана у референтне здравствене установе у Њемачкој, Шпанији, Аустрији, Италији, Швајцарској и Белгији. Највећи број захтјева односио се на генетска испитивања, док су на лијечење дјеца упућивана због тумора, леукемије и других тешких обољења - истакли су у Фонду солидарности.

Додају да је највећи износ који су одобрили око 240.000 евра за трансплантацију коштане сржи у Њемачкој.

- Закључно са 30. јуном на рачунима фонда налазило се око 2,77 милиона марака - навели су у Фонду солидарности и додали да су за шест мјесеци постојања оправдали своју улогу и остварили основни циљ због којег је и основана ова установа, а то је системско рјешавање проблема лијечења дјеце у иностранству.

Истичу да су посебно захвални најстаријој популацији која је изразила интересовање да да свој допринос за Фонд солидарности, као и руководству Фонда ПИО и Удружењу пензионера РС, који су то подржали. Подсјећају и да је Нова банка укинула провизију на све готовинске и безготовинске уплате за Фонд солидарности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана