Шанса за студирање и учење италијанског језика

Д. С.
Шанса за студирање и учење италијанског језика

Бањалука - Влада Италије објавила је позив за додјелу стипендија страним студентима, а шансу да знање стичу у овој земљи имају и студенти из Српске који на овај конкурс могу да се пријаве до 30. априла.

На позив, чији је циљ унапређење међународне културне сарадње, размјена знања, упознавање језика, културе, италијанских научних достигнућа те промоција италијанског економског и технолошког система, могу се пријавити кандидати старости од 18 до 36 година.

Ријеч је о двије врсте стипендија, а оне у трајању од шест до девет мјесеци намијењене су страним студентима који на државним и приватним акредитованим универзитетима у Италији упишу мастер, докторске или специјалистичке студије у школској 2018/2019. години.

Стипендије у трајању од три мјесеца намијењене су страним студентима који упишу курс учења италијанског језика Б1, Б2, Ц1 или Ц2 нивоа, док кандидат мора посједовати сертификат знања италијанског језика А2 нивоа.

Стипендија подразумијева потпуно ослобађање од плаћања школарине, пуно здравствено осигурање и мјесечни џепарац од 900 евра, а заинтересовани могу аплицирати путем портала Министарства спољних послова Италије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана