Šansa za radno iskustvo u Njemačkoj

A. J. R.
Šansa za radno iskustvo u Njemačkoj

Banjaluka - Studenti i svršeni diplomci iz BiH koji žele da prvo radno iskustvo steknu u inostranstvu imaju šansu da pripravnički staž odrade u kompanijama u Njemačkoj.

Beogradska Fondacija "Zoran Đinđić", pod pokroviteljstvom Njemačkog udruženja za međunarodnu saradnju, objavila je poziv za mlade iz zemalja zapadnog Balkana za pripravnički program koji počinje u julu 2018. godine, u trajanju od tri do šest mjeseci. Cilj "Intership Program for German Business" je da premosti jaz između akademskog i poslovnog svijeta dajući mogućnost kandidatima da primijene znanja sa fakulteta.

- Programom su pokriveni troškovi smještaja i zdravstvenog osiguranja, dolaska u Njemačku i povratka, troškovi voznih karata pri putovanju do mjesta rada, kao i troškovi vize. Biće plaćen i kurs njemačkog jezika - navedeno je u pozivu, na koji se mogu prijaviti studenti, minimalno na petom semestru studija, kao i diplomci koji imaju najviše 29 godina i odlično znanje engleskog jezika. Rok za prijavu je 13. novembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana