Šansa za besplatno putovanje u Kinu

A. J. R.
Šansa za besplatno putovanje u Kinu

Banjaluka - Mladi iz RS i BiH imaju priliku da nekoliko mjeseci besplatno borave u Kini zahvaljujući projektu “Pohod na istok”.

Putovanje u ovu daleku zemlju organizuje Centar za afirmaciju i kulturu iz Banjaluke, a cilj projekta je da se mladima sa prostora Balkana pruži prilika da se upoznaju sa načinom života u Kini, obogate životno iskustvo, steknu nova poznanstva i nauče još jedan strani jezik. Tako one koji se odluče na ovu avanturu očekuje posjeta milionskim gradovima, upoznavanje kineske kulture stare 5.000 godina, učenje mandarinskog jezika, ali i konzumacija kineskih specijaliteta. 

- Kroz projekat “Pohod na istok” mladi u Kini mogu ostati tri, šest, devet ili 12 mjeseci. Svi posjetioci dobijaju besplatan smeštaj i hranu u kineskoj porodici, mjesečnu stipendiju, besplatan kurs mandarinskog i bonus po završetku programa - navedeno je u pozivu ovog centra.

Prijaviti se mogu kandidati između 20 i 29 godina koji su završili srednju školu ili fakultet i koji dobro znaju engleski jezik. 

- Dužnost kandidata tokom boravka u Kini je da se druži i razgovara sa najmlađim članovima porodice u kojoj su smješteni, i to isključivo na engleskom jeziku. Tokom trajanja projekta strogo je zabranjeno obavljanje bilo kakvog dodatnog posla - stoji u pozivu. Gradovi u kojima mladi mogu otputovati su Peking, Šangaj, Šenžen, Ćingdao i Hangdžou, a prijave su otvorene cijele godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana