Sanitarna inspekcija u Bijeljini: Za buđav sendvič do 2.000 KM kazne

Lj. A.
Sanitarna inspekcija u Bijeljini: Za buđav sendvič do 2.000 KM kazne

Bijeljina - Sanitarna inspekcija u Bijeljini utvrdila je da je hrana koja se prodaje u blizini škola bakteriološki ispravna, a vlasnicima objekata brze hrane koji serviraju pokvaren obrok slijedi kazna i do 2.000 maraka.

Kontrole sanitarne inspekcije od maja do oktobra ove godine, pokazale su da je ova hrana mikrobiološki ispravna. Na meti inspektora bili su grilovi, roštiljnice i pekare u blizini škola.

- Posljednji uzorci su pokazali da je hrana koja se priprema i prodaje u kontrolisanim prodajnim objektima kvalitetna i ispravna - rekao je načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Bijeljina Ognjen Đuka, dodavši da je od početka godine uzeto na desetine uzoraka koji se laboratorijski ispituju.

Đuka je napomenuo da je zahvaljujući čestim kontrolama inspektora značajno suzbijen i rad na crno, odnosno prodaja hrane u uslovima koji za to nisu predviđeni.

- Za poslodavce koji se ne pridržavaju propisa i ne vode računa o ispravnosti proizvoda predviđene su novčane kazne od 300 do 2.000 KM - naglasio je Ognjen Đuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana