Sanacija ustanova u rukama ministarstava

D. S.
Sanacija ustanova u rukama ministarstava

Banjaluka - Vlada Srpske zadužila je juče ministarstva prosvjete i kulture, finansija, kao i uprave i lokalne samouprave da preduzmu neophodne radnje za saniranje štete od elementarnih nepogoda na javnim objektima.

Veći dio RS u ponedjeljak i utorak je zahvatilo olujno nevrijeme sa snažnim udarima vjetra, koji je pričinio znatnu štetu na stambenim i poslovnim objektima.

- Među oštećenim je veći broj škola, predškolskih ustanova, fakulteta i objekata za smještaj studenata i učenika - saopšteno je iz Vlade.

U Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci, koji je zbog poplavljenih soba napustilo više od 1.000 studenata, počele su pripreme za sanaciju krova na trećem paviljonu.

Dodali su da će, dok ne budu sanirana prva dva paviljona, sobe u četvrtom paviljonu biti četvorokrevetne, kao i u trećem nakon što se krov popravi, bez obzira na to što pojedini studenti negoduju zbog toga.

- Kreveti se već ubacuju i u podrum četvrtog paviljona, gdje ima nekoliko slobodnih prostorija - istakli su u ovom centru.

Sanacija objekata je u toku i na području Srebrenice, dok je u Vlasenici i dalje na snazi vanredno stanje.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je za danas crveno upozorenje zbog obilnih padavina za Trebinje i Mostar, dok je narandžasto upozorenje zbog jakog vjetra izdato za regiju Banjaluke, Višegrada i Foče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana