Salkić: Omogućiti da svaka porodica pronađe kosti svojih najmilijih

Srna
Salkić: Omogućiti da svaka porodica pronađe kosti svojih najmilijih

Banjaluka - Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić poručio je danas da je važno da svaka porodica dođe do posmrtnih ostataka svojih najmilijih koji su ubijeni.

Salkić je tokom posjete lokalitetu na kojem su pronađeni posmrtni ostaci pored regionalnog puta Vlasenica-Han Pijesak, iznad naselja Tugovo, rekao da je isto tako važno i da se grobnice pronalaze kako bi se moglo doći do novih dokaza zločina, do istine i pravde i kako bi oni koji su počinili zločine bili izvedeni pred lice pravde.


"Apelujemo i očekujemo od agencija koje se bave istragom, od tužilaštva i sudova da imaju u vidu emocije roditelja i članova porodica, da im što prije omoguće pronalazak skeletnih ostataka njihovih porodica, a da presudama protiv izvršilaca zločina omoguće istinu i pravdu", istakao je Salkić.

On je dodao da nadležne očekuje veliki posao u budućnosti, što potvrđuje informacija da se još traga za oko 1.300 osoba iz Vlasenice koje su ubijene od 1992. do 1995. godine, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću kabineta predsjednika Srpske.

"Nadamo se da će doći do posmrtnih ostataka ubijenih Vlaseničana, svih Podrinjaca, ali i svih nedužno ubijenih građana naše zemlje, te da ćemo ih dostojanstveno ukopati", dodao je Salkić.

Ovaj lokalitet posjetili su i muftija tuzlanski Vahid Fazlović i muftija tuzlanski Mujo Hadžiomerović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana