Салкић: Омогућити да свака породица пронађе кости својих најмилијих

Срна
Салкић: Омогућити да свака породица пронађе кости својих најмилијих

Бањалука - Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић поручио је данас да је важно да свака породица дође до посмртних остатака својих најмилијих који су убијени.

Салкић је током посјете локалитету на којем су пронађени посмртни остаци поред регионалног пута Власеница-Хан Пијесак, изнад насеља Тугово, рекао да је исто тако важно и да се гробнице проналазе како би се могло доћи до нових доказа злочина, до истине и правде и како би они који су починили злочине били изведени пред лице правде.


"Апелујемо и очекујемо од агенција које се баве истрагом, од тужилаштва и судова да имају у виду емоције родитеља и чланова породица, да им што прије омогуће проналазак скелетних остатака њихових породица, а да пресудама против извршилаца злочина омогуће истину и правду", истакао је Салкић.

Он је додао да надлежне очекује велики посао у будућности, што потврђује информација да се још трага за око 1.300 особа из Власенице које су убијене од 1992. до 1995. године, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу кабинета предсједника Српске.

"Надамо се да ће доћи до посмртних остатака убијених Власеничана, свих Подрињаца, али и свих недужно убијених грађана наше земље, те да ћемо их достојанствено укопати", додао је Салкић.

Овај локалитет посјетили су и муфтија тузлански Вахид Фазловић и муфтија тузлански Мујо Хаџиомеровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана