Sahranjen policajac Davor Vujinović

radiosarajevo.ba
Sahranjen policajac Davor Vujinović

Sarajevo - U Sarajevu je danas na groblju Sveti Josip na Koševu sahranjen ubijeni policajac Davor Vujinović. Njegova porodica, prijatelji, stotine kolega došli su na posljednji ispraćaj čovjeku koji je dao svoj život za državu. Sahrani su prisustvovale i brojne Sarajlije.

Prije sahrane na komemorativnoj sjednici u sali zgrade opštine Novi Grad Sarajevo, od Davora i njegovog kolege Adisa Šehovića oprostili su se pripadnici Ministasrtva unutrašnjih poslova Kantona Sarajeva, rodbina, prijatelji i poznanici.

Danas je u cijeloj Bosni i Hercegovini dan žalosti zbog ubistva policajaca, a Sindikat policije KS-a je pozvao građane da "dostojanstveno isprate heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti".

Podsjetimo, Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje, piše Radio Sarajevo.

Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti folksnjagen golf VI hrvatskih registarskih oznaka.

Prema riječima Adema Zolja, premijera Kantona Sarajevo, na njih je pucano dok su se nalazili u policijskom vozilu i nisu imali priliku uzvratiti paljbu.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon napora ljekara da ga spase.

Sahrana nastradalom Adisu Šehoviću obaviće se u 14.30 sati na groblju Buća Potok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana