Sahrana Banjalučanina Duška Šurlana 24. februara

nezavisne.com
Sahrana Banjalučanina Duška Šurlana 24. februara

Vankuver, Banjaluka - Tijelo Banjalučanina Duška Šurlana, koji je preminuo u Kanadi, u srijedu je transportovano u Banjaluku.

Njegovo tijelo je oko 15 časova na zagrebačkom aerodromu preuzelo banjalučko društvo za pogrebne usluge "Suza" i krenulo za Banjaluku.

"Sahrana našeg pokojnog Duke biće u subotu, 24. februara, na Perduvovom groblju u Lazarevu. Zakazana je u 13 časova", navodi Milica Spasojević-Stupar, Duškova prijateljica, koja je prije dvadesetak dana pokrenula akciju prikupljanja sredstava za prevoz njegovog tijela iz Vankuvera za RS, kako bi bio sahranjen u rodnom gradu.

Ispraćaju će prisustvovati i Duškov brat, Boško Šurlan, koji boravi u Minhenu.

Podsjećamo, Duško je došao u Vankuver prije devet mjeseci da bi svoj život nastavio u Kanadi, no splet okolnosti mu to nije dozvolio, srce mu je otkazalo i on je preminuo.

Novac za prevoz njegovog tijela prikupljen je zahvaljujući akciji na veb-stranici "GoFounMe", američkoj besplatnoj platformi za prikupljanje sredstava, i Duškovom bratu, Bošku Šurlan, koji je u Njemačkoj prikupljao sredstva.

I Dukini poznanici i komšije iz banjalučkog naselja Kumsale osnovali su Facebook grupu za prikupljanje novca da bi pomogli porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana