Сахрана Бањалучанина Душка Шурлана 24. фебруара

nezavisne.com
Сахрана Бањалучанина Душка Шурлана 24. фебруара

Ванкувер, Бањалука - Тијело Бањалучанина Душка Шурлана, који је преминуо у Канади, у сриједу је транспортовано у Бањалуку.

Његово тијело је око 15 часова на загребачком аеродрому преузело бањалучко друштво за погребне услуге "Суза" и кренуло за Бањалуку.

"Сахрана нашег покојног Дуке биће у суботу, 24. фебруара, на Пердувовом гробљу у Лазареву. Заказана је у 13 часова", наводи Милица Спасојевић-Ступар, Душкова пријатељица, која је прије двадесетак дана покренула акцију прикупљања средстава за превоз његовог тијела из Ванкувера за РС, како би био сахрањен у родном граду.

Испраћају ће присуствовати и Душков брат, Бошко Шурлан, који борави у Минхену.

Подсјећамо, Душко је дошао у Ванкувер прије девет мјесеци да би свој живот наставио у Канади, но сплет околности му то није дозволио, срце му је отказало и он је преминуо.

Новац за превоз његовог тијела прикупљен је захваљујући акцији на веб-страници "GoFounMe", америчкој бесплатној платформи за прикупљање средстава, и Душковом брату, Бошку Шурлан, који је у Њемачкој прикупљао средства.

И Дукини познаници и комшије из бањалучког насеља Кумсале основали су Facebook групу за прикупљање новца да би помогли породици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана