Ronioci u sastavu civilne zaštite

D. S.
Ronioci u sastavu civilne zaštite

Banjaluka - U rekonstrukciju sistema civilne zaštite trebalo bi uključivati organizacije i klubove poput Ronilačkog kluba "Buk", jer su potpuno profesionalni u obavljanju svog posla.

Rekao je to juče prilikom posjete "Buku" predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić i dodao da njegovi članovi sjajno obavljaju posao i da su mnogo pomogli u spasavanju lica na poplavljenim područjima.

- Ronilački klub "Buk" je sportski klub, ali obavlja niz javnih poslova, kao da je riječ o javnoj ustanovi od opšteg interesa - rekao je Radojičić. Ukazao je na neophodnost saradnje i ulaganja u opremu ovakvih klubova, podsjetivši da je mali broj lokalnih zajednica u proteklim godinama izdvajao dva odsto budžetskih sredstava za civilnu zaštitu.

Predsjednik Ronilačkog kluba "Buk" Boris Trninić rekao je da su članovi ovog kluba aktivno pomagali u spasavanju ljudi tokom poplava u Doboju i Banjaluci, kao i u potrazi za troje nestalih u bujičnim vodama u avgustu.

- Bez pomoći lokalne zajednice, sa kojom imamo dobru saradnju, kao i Vlade Srpske, u budućnosti nećemo biti u mogućnosti da kvalitetno obavljamo poslove spasavanja, jer bi znatan novac trebalo uložiti u obnavljanje postojeće opreme - dodao je Trninić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana