Ријешени имовинско-правни односи за изградњу моста на Сави

Срна
Ријешени имовинско-правни односи за изградњу моста на Сави

Бањалука - Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИПП/ Босиљка Предраговић изјавила је Срни да је Управа извршила експропријацију непокретности и ријешила остале имовинско-правне односе неопходне за градњу моста на Сави, на дионици ауто-пута Е 661 Градишка-хрватска граница.

"РУГИПП је послове из своје надлежности обавио на основу одлуке Владе Републике Српске из 2013. године, којом је утврђено да је градња моста на Сави у Градишци од општег интереса, те захтјева Правобранилаштва Српске", рекла је Предраговићева.


Она је прецизирала су предметне непокретности уписане као својина Републике Српске, што значи да градња моста, када се за то стекну и остали услови, може несметано почети.

"Напомињемо да је у складу са својим надлежностима РУГИПП ријешио и имовинско-правне односе као једног од услова за изградњу новог граничног пралаза у Градишци", додала је Предраговићева.

Представници Републике Српске, БиХ и Европске инвестиционе банке потписали су 13. марта у Бањалуци споразум о инвестиционом гранту за изградњу прекограничног моста у Градишци од 6,8 милиона евра.

Тендер за иградњу моста требало би да буде расписан до краја августа, а до тада би Хрватска требала да изда грађевинску дозволу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана