РиТЕ Угљевик: Шанса за 30 приправника и 60 студената

РТРС
РиТЕ Угљевик: Шанса за 30 приправника и 60 студената

Угљевик - Почетак нове године обрадовао је тридесет младих образованих људи којима је у предузећу Рудник и термоелектрана Угљевик, пружена шанса за стручно оспособљавање.

Након дванаестомјесечног рада у овом предузећу полагаће приправнички испит и тако повећати шансе за запошљавање. Угљевичка темоелектрана, највећи произвођач струје у систему Електропривреде Српске, ових дана расписала је и конкурс за стипендирање 60 студената.

Тридесет машинских, рударских и електро инжењера, економиста и правника добило је шансу за једногодишње стручно оспособљавање у највећем производном предузећу у систему Електропривреде Републике Српске.

- Водили смо рачуна да пружимо прилику категоријама као што су дјеца погинулих бораца и они профиле који нама у перспективи могу бити потребни - каже Ђорђе Поповић, директор РиТе Угљевик.

Друштвено одговорно пословање РиТЕ Угљевик доказује и стипендирањем 190 студената. Средином мјесеца расписан је конкурс за додјелу додатних 60 стипендија, а предност има борачка популација. Испуњавањем плана производње завршили су пословну годину уз повећану погонску спремност коју гарантује, прошле године, обављен капитални ремонт.

Са јучерашњим даном испунили смо мјесечни план за јануар ове године, а имаћемо пребачај плана за неких 25 до 30 гигават сати или, другачије речено, имаћемо приход већи за два милиона марака од планираног - каже Милутин Тасовац, извршни директор Термоелектране Угљевик.

И временски услови ове зиме погодовали су повећању плана експлоатације угља на површинском копу рудника који не ради у кишним данима.

- У овој години ти планови прелазе два милиона тона угља, тачније 2.075 тона. То су веома захтјевни планови, јер је пројектована производња овог рудника 1.750 тона угља. Дакле, око 300 тона више од пројектованих морамо да обезбиједимо у овој години - каже Драгиша Видаковић, извршни директор Рудника Угљевик.

Поред нових електрофилтера, ради заштите околине, у Угљевику граде постројење за одсумпоравање дима чиме се стварају претпоставке за испуњавање европских еколошких стандарда и стабилну производњу струје у будућности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана