Renoviranje bunkera iselilo studente

D. K.
Renoviranje bunkera iselilo studente

Banjaluka - Stanari banjalučkog Studentskog centra "Nikola Tesla", koji žive u pomoćnim sobama, poznatijim kao "bunkeri", morali su juče da se isele, jer im je uprava doma to naložila da bi renovirali ove prostorije i pripremili ih za dolazak brucoša.

- Moramo okrečiti, popraviti radijatore i ubaciti nove dušeke. Zato smo stanare iz svih 38 pomoćnih soba u prva dva paviljona obavijestili da se moraju privremeno iseliti - objašnjava upravnik ovog centra Slavko Glamočić.

Privremeno iseljenje će, kako tvrdi Glamočić, trajati pet dana, a nakon toga će svi koji ispunjavaju uslove za stanovanje u domu biti vraćeni. Sobe su tijesne i nemaju prozore, ali, kako ističe Glamočić, u njima žive studenti koji su ostali "ispod crte".

- U njima su veoma osjetljive kategorije. To su djeca iz višečlanih porodica, bez jednog ili oba roditelja i socijalno ugroženog statusa - kazao je Glamočić.

I dok iz uprave doma poručuju da niko neće biti oštećen, studenti su nezadovoljni, jer su imali samo 24 časa da napuste sobe. Strahuju i da neće moći da se vrate.

- Nema nikoga tu. Bile su tri djevojke iz Broda. Pokupile su sinoć stvari i otišle kući. Nisu imale gdje, a ne znaju hoće li ponovo dobiti dom - rekao nam je student Marko Đ., kojeg smo sreli dok smo kucali na vrata jednog od "bunkera". Predsjednik Skupštine studenata u Studentskom centru "Nikola Tesla" Ljubiša Karlica poručuje studentima da ne strahuju.

- Uprava je bez naše saglasnosti studente iselila. Nećemo dozvoliti da iko bude oštećen, ako ima pravo da stanuje u domu - kazao je Karlica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana