Редови на шалтерима пред сезону одмора

М. Л.
Редови на шалтерима пред сезону одмора

Бањалука - У намјери да предају захтјев за пасош, личну карту или возачку дозволу многи становници су протеклих дана у Бањалуци сатима чекали пред шалтерима за издавање личних докумената.

Бањалучанка Марија П. казала је да је на шалтеру на којем се предају захтјеви за пасоше ред из дана у дан све дужи.

- Два дана заредом сам ишла да предам захтјев за пасош. Изгубила сам вријеме сатима чекајући у реду - казала је она.

У Полицијској управи Бањалука истичу да су ове седмице  евидентирани поједини застоји у раду проузроковани повременим нефункционисањем система који је у надлежности Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ (ИДЕЕА).

Додали су да је знатно повећан број захтјева за издавање увјерења о пребивалишту, те да број захтјева за лична документа није повећан.

- Дневно у просјеку буде поднесено 180 захтјева за издавање путних исправа - навели су у ПУ Бањалука.

У ИДЕЕА кажу да су у четвртак у току дана имали радове енергетске обнове који су били предвиђени и о којима су обавијештени сви надлежни органи.

- Ти радови нису утицали на функционисање система издавања докумената, евентуално је било потешкоћа у функционисању система за регистрацију возила и све сметње су брзо отклоњене - навели су из ИДЕЕА.

Из Министарства унутрашњих послова РС позвали су грађане да на вријеме поднесу захтјев за издавање личних докумената и њихову замјену како би избјегли гужве и спремно дочекали сезону школских екскурзија и годишњих одмора.

М. Л.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана