Razvoj Srpske ključni cilj Socijalističke partije o Đokić

Vedrana Kulaga
Razvoj Srpske ključni cilj Socijalističke partije o Đokić

Banjaluka - Socijalistička partija (SP) vodi ozbiljnu politiku razvoja i saradnje s ciljem što boljeg položaja RS na domaćoj i međunarodnoj sceni, a na narednim izborima očekujemo i do 100.000 glasova birača.

Izjavio je to juče lider socijalista Petar Đokić nakon sjednice Glavnog odbora SP-a u Banjaluci.

Ključne teme bile su ocjena stanja u partiji i dalji koraci s ciljem pripreme što boljeg programa SP-a u čijem je centru čitav set odgovora na pitanja kako doprinijeti daljem razvoju RS u političkom, ekonomskom, socijalnom i bezbjednosnom smislu.

- SP želi da vodi politiku saradnje i povezivanja, gradnje, a ne rušenja i ti stavovi su dobili podršku Glavnog odbora. Usvojili smo niz operativnih mjera koje ćemo sprovoditi u narednom periodu kako bismo ostvarili naše ciljeve - istakao je Đokić.

Na sjednici odbora je bilo riječi i o opštim izborima 2018. godine.

- U izbornu godinu ulazimo sa mnogo optimizma i očekujemo da ćemo postići veliki izborni rezultat. Procjenjujemo da danas imamo politički kapacitet da možemo da osvojimo do 100.000 glasova. O kandidatima za pojedinačne pozicije nije bilo riječi i mislim da je prerano da pričamo o tome. Neke partije koje su zabrinute to forsiraju. Potpuno smo sigurni u svoj program i politike i spremni da istaknemo kandidate. SP ima kadrove koji mogu biti ponuđeni i našoj koaliciji ili ako u koaliciji ne bude dogovora, da ih ponudimo sami - rekao je Đokić.

Predsjednik banjalučkog odbora SP-a Goran Selak je istakao da je taj odbor nedavno izabrao rukovodstvo i da je to rijetka partija u kojoj nije bilo turbulencija.

- U narednim danima ćemo završiti konstituisanje odbora - rekao je Selak.

Nakon sjednice odbora organizovan je novogodišnji prijem, u znak zahvalnosti za podršku i doprinos razvoju partije.

"Ljubija"

Petar Đokić, koji je ministar industrije, energetike i rudarstva RS, naglasio je da Vlada želi da Rudnik željezne rude "Ljubija" bude dio rudarske proizvodnje u RS.

- Vlada će u skladu sa ekonomskim programima razmotriti opciju da eventualno putem Investiciono-razvojne banke RS sprovede postupak prodaje akcija - rekao je Đokić, koji smatra da bi bilo korisno završiti taj posao prije izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana