Razgrabljena putovanja za Dan žena: Biraju Beč i Azurnu obalu umjesto skupih poklona

Anita Janković-Rečević
Razgrabljena putovanja za Dan žena: Biraju Beč i Azurnu obalu umjesto skupih poklona

Banjaluka - Turističke agencije u RS pripremile su bogatu ponudu osmomartovskih putovanja i većina aranžmana već je rasprodata, a pripadnicama nježnijeg pola najprimamljivije su evropske metropole i Azurna obala.

Međunarodni dan žena je sve manje povod za kolektivna slavlja, a sve više za dvodnevna putovanja, što najbolje pokazuju razgrabljeni aranžmani. U agencijama kažu da mjesta u autobusu najčešće rezervišu drugarice, majke i ćerke, a kao i prethodnih godina, veoma malo muškaraca će pratiti svoje dame ili koleginice na putovanjima.

U agenciji "Kompas turs" kažu da imaju mnogo aranžmana, a izdvojili su se Minhen, Toskana, Milano i Prag.

- Minhen po cijeni od 259 maraka za dva noćenja je najtraženiji, a veliko interesovanje vlada i za Toskanu, čiji aranžman obuhvata tri noćenja po cijeni od 399 KM. Rasprodali smo i mnogo dvodnevnih aranžmana za Milano i Prag. Od bližih destinacija tu je Banja Koviljača po cijeni od 229 KM za dva noćenja - rekli su u "Kompas tursu" i dodali da je organizovan prevoz autobusima.

Maja Lakić iz banjalučke Turističke agencije "Sebastijan" ističe da dame za Dan žena mahom biraju da putuju u grupama, sa prijateljicama ili radnim koleginicama.

- Zadovoljni smo prodajom i za sada su se izdvojili aranžmani za baltičke zemlje koji za osam noćenja i prevoz avionom koštaju 599 evra. Atraktivnim se pokazao i Lisabon, a putovanje u prestonicu Portugalije sa pet noćenja i prevozom avionom košta 419 evra - rekla je Lakićeva.

Pripadnice nježnijeg pola iz Doboja koje vole putovanja izabrale su da 8. mart proslave na Azurnoj obali.

- Putovanje na Azurnu obalu smo nazvali "Zaliv anđela" sa dva noćenja u Sanremu, po cijeni od 260 KM, i aranžman je davno rasprodat. U ponudi imamo i Rim, tri noćenja sa posjetom Pompejima, po cijeni od 365 maraka, a tu je i jednodnevni aranžman na Zlatiboru za 75 KM i putuje se autobusima - rekla je direktorica dobojskog "Istra tursa" Sretenka Ristić i dodala da mahom svake godine putuju iste dame koje su navikle da sebi priušte osmomartovsko putovanje.

Semberke su najviše interesovanja pokazale za Temišvar, gdje jedno noćenje košta 139 KM.

- U cijenu je uračunata i svečana večera uz muziku, i polazak je popunjen. Mnogo je zainteresovanih i za Zlatibor, po cijeni od 129 KM za dva noćenja. Ne manjka ni zainteresovanih za Maribor, a noćenje sa obilaskom Graca i fabrike čokolade košta 179 maraka. Sve su popularnija i Biserna jezera u Austriji, a cijena je 289 KM. U toku su i prijave za Budimpeštu, Bratislavu i Beč - rekli su u agenciji "Hepi travel" u Bijeljini.

I agencija "Frend travel" iz Trebinja pripadnicama nježnijeg pola je ponudila posjetu Azurnoj obali, a aranžman je rasprodat u rekordnom roku.

- Interesovanje za osmomartovsko putovanje je znatno veće nego ranijih godina. Osim Azurne obale, Trebinjke žele da posjete Barselonu, Beč i Budimpeštu. U ponudu smo uvrstili i Bukurešt i ima mnogo zainteresovanih - istakli su u agenciji. 

Tamara Pavić iz Banjaluke kaže da će umjesto parfema i drugih poklona svojoj majci darovati putovanje u Budimpeštu.

- Umjesto rasipanja novca na haljine, frizuru, ali i plaćanja svečane večere u jednom od banjalučkih restorana, odlučila sam da nas počastim kratkim putovanjem. Sigurna sam da ćemo u prestonici Mađarske doživjeti neizbrisive uspomene - kazala je Pavićeva.

Egzotične destinacije

U agenciji "Hepi travel" ističu da ima i dama iz Bijeljine koje će Osmi mart slaviti na egzotičnim destinacijama.

- Prodajemo aranžmane za Sejšele, Maldive i Tajland, koji je najatraktivniji u ovom periodu. Za Tajland je potrebno izdvojiti od 700 evra i više, dok put na Maldive košta oko 1.100 evra po osobi. Imali smo odličnu akciju za Sejšele po cijeni od 715 evra. Interesovanje za egzotične destinacije nije veliko kao za evropske gradove, ali i te kako ima onih koji se odlučuju na tako dalek put - rekli su u "Hepi travelu".

Cijene osmomartovskih putovanja (u KM)

Zlatibor, jednodnevni aranžman 75

Temišvar, jednodnevni aranžman sa svečanom večerom 139

Banja Koviljača, dva noćenja od 229

Minhen, dva noćenja od 259 KM

Milano, dva noćenja od 259 KM

Prag, dva noćenja od 199 KM

Toskana, tri noćenja 399 KM

Rim, tri noćenja sa posjetom Pompejima 365 KM

Azurna obala, dva noćenja 260 KM

Maribor, jedno noćenje sa obilaskom Graca 179

(u cijene uračunat doručak i prevoz)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana