Разграбљена путовања за Дан жена: Бирају Беч и Азурну обалу умјесто скупих поклона

Анита Јанковић-Речевић
Разграбљена путовања за Дан жена: Бирају Беч и Азурну обалу умјесто скупих поклона

Бањалука - Туристичке агенције у РС припремиле су богату понуду осмомартовских путовања и већина аранжмана већ је распродата, а припадницама њежнијег пола најпримамљивије су европске метрополе и Азурна обала.

Међународни дан жена је све мање повод за колективна славља, а све више за дводневна путовања, што најбоље показују разграбљени аранжмани. У агенцијама кажу да мјеста у аутобусу најчешће резервишу другарице, мајке и ћерке, а као и претходних година, веома мало мушкараца ће пратити своје даме или колегинице на путовањима.

У агенцији "Компас турс" кажу да имају много аранжмана, а издвојили су се Минхен, Тоскана, Милано и Праг.

- Минхен по цијени од 259 марака за два ноћења је најтраженији, а велико интересовање влада и за Тоскану, чији аранжман обухвата три ноћења по цијени од 399 КМ. Распродали смо и много дводневних аранжмана за Милано и Праг. Од ближих дестинација ту је Бања Ковиљача по цијени од 229 КМ за два ноћења - рекли су у "Компас турсу" и додали да је организован превоз аутобусима.

Маја Лакић из бањалучке Туристичке агенције "Себастијан" истиче да даме за Дан жена махом бирају да путују у групама, са пријатељицама или радним колегиницама.

- Задовољни смо продајом и за сада су се издвојили аранжмани за балтичке земље који за осам ноћења и превоз авионом коштају 599 евра. Атрактивним се показао и Лисабон, а путовање у престоницу Португалије са пет ноћења и превозом авионом кошта 419 евра - рекла је Лакићева.

Припаднице њежнијег пола из Добоја које воле путовања изабрале су да 8. март прославе на Азурној обали.

- Путовање на Азурну обалу смо назвали "Залив анђела" са два ноћења у Санрему, по цијени од 260 КМ, и аранжман је давно распродат. У понуди имамо и Рим, три ноћења са посјетом Помпејима, по цијени од 365 марака, а ту је и једнодневни аранжман на Златибору за 75 КМ и путује се аутобусима - рекла је директорица добојског "Истра турса" Сретенка Ристић и додала да махом сваке године путују исте даме које су навикле да себи приуште осмомартовско путовање.

Семберке су највише интересовања показале за Темишвар, гдје једно ноћење кошта 139 КМ.

- У цијену је урачуната и свечана вечера уз музику, и полазак је попуњен. Много је заинтересованих и за Златибор, по цијени од 129 КМ за два ноћења. Не мањка ни заинтересованих за Марибор, а ноћење са обиласком Граца и фабрике чоколаде кошта 179 марака. Све су популарнија и Бисерна језера у Аустрији, а цијена је 289 КМ. У току су и пријаве за Будимпешту, Братиславу и Беч - рекли су у агенцији "Хепи травел" у Бијељини.

И агенција "Френд травел" из Требиња припадницама њежнијег пола је понудила посјету Азурној обали, а аранжман је распродат у рекордном року.

- Интересовање за осмомартовско путовање је знатно веће него ранијих година. Осим Азурне обале, Требињке желе да посјете Барселону, Беч и Будимпешту. У понуду смо уврстили и Букурешт и има много заинтересованих - истакли су у агенцији. 

Тамара Павић из Бањалуке каже да ће умјесто парфема и других поклона својој мајци даровати путовање у Будимпешту.

- Умјесто расипања новца на хаљине, фризуру, али и плаћања свечане вечере у једном од бањалучких ресторана, одлучила сам да нас почастим кратким путовањем. Сигурна сам да ћемо у престоници Мађарске доживјети неизбрисиве успомене - казала је Павићева.

Егзотичне дестинације

У агенцији "Хепи травел" истичу да има и дама из Бијељине које ће Осми март славити на егзотичним дестинацијама.

- Продајемо аранжмане за Сејшеле, Малдиве и Тајланд, који је најатрактивнији у овом периоду. За Тајланд је потребно издвојити од 700 евра и више, док пут на Малдиве кошта око 1.100 евра по особи. Имали смо одличну акцију за Сејшеле по цијени од 715 евра. Интересовање за егзотичне дестинације није велико као за европске градове, али и те како има оних који се одлучују на тако далек пут - рекли су у "Хепи травелу".

Цијене осмомартовских путовања (у КМ)

Златибор, једнодневни аранжман 75

Темишвар, једнодневни аранжман са свечаном вечером 139

Бања Ковиљача, два ноћења од 229

Минхен, два ноћења од 259 КМ

Милано, два ноћења од 259 КМ

Праг, два ноћења од 199 КМ

Тоскана, три ноћења 399 КМ

Рим, три ноћења са посјетом Помпејима 365 КМ

Азурна обала, два ноћења 260 КМ

Марибор, једно ноћење са обиласком Граца 179

(у цијене урачунат доручак и превоз)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана