Ratarima besplatan rasad paprike i paradajza

R. Mi.
Ratarima besplatan rasad paprike i paradajza

Trebinje - Agrarni fond grada Trebinja ove godine pokrenuo je proizvodnju rasada paprike i paradajza u vlastitom prostoru, koji će biti besplatno podijeljen poljoprivrednicima.

Cilj je da ratari dobiju kvalitetan rasad, koji će biti podijeljen putem javnog poziva.

- Tolom razgovora sa predstavnicima mjesnih zajednica saznali smo da lokalni poljoprivrednici najviše traže sadnice voća, rasad i sjemenski materijal. Određene količine sadnog materijala, sadnica voća i đubriva smo već podijelili - kazao je direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina. On je naglasio da su proizvodnju rasada pokrenuli prije dvadesetak dana, kada je zasijano 22.000 komada sjemena paradajza i paprike.

- Svim poljoprivrednicima koji ne budu mogli da plasiraju proizvedeno povrće na tržište ponudićemo organizovan otkup. Mi smo se već dogovorili o prodaji domaćih proizvoda trgovačkim lancima u gradu i lokalnim ugostiteljima - rekao je Dutina i naglasio da je Agrarni fond na ovim prostorima prvi pokrenuo ovakvu proizvodnju rasada povrća. Istakao je da na ovaj način žele da animiraju sve lokalne proizvođače da prošire svoju proizvodnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana