Rampa za direktora“Kosmosa

M. Č.
Rampa za direktora“Kosmosa

Banjaluka - Radnici banjalučkog “Kosmosa” juče su ponovo protestovali nezadovoljni zbog nerješavanja nagomilanih problema u preduzeću i zbog toga što još nije smijenjen vršilac dužnosti direktora Dragan Ilić, kojem će od iduće sedmice zabraniti ulazak u firmu.

 

Predsjednik Sindikalne organizacije “Kosmosa”, koja okuplja većinu radnika koji su u štrajku, Željko Nikolić kaže da su ponovo izašli na ulicu, jer nije ispoštovan dogovor koji su postigli sa resornim ministrom.

- Obećana nam je isplata dvije plate i smjena rukovodstva. Dobili smo samo jednu platu, a rukovodstvo izgleda ne misle da mijenjaju. Nećemo posustati, a direktoru neće biti dozvoljen ulaz u kancelariju ako ne podnese ostavku. Radnici su jasno poručili - ili mi ili on - rekao je Nikolić.

Radnik “Kosmosa” Branislav Mikulić kaže da je sramota da već skoro pet mjeseci štrajkuju, a da niko ne reaguje.

- Dobili smo kaznu od 500 KM, jer smo istjerali direktora sa radnog mjesta, a njega niko ne dira, iako nam nije isplatio 16 plata i sedam godina nije uplatio doprinose - kaže Mikulić.

U Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva RS kažu da su u “Kosmosu” organizovana dva sindikata i da je izražena podjela među radnicima, zbog čega je teško doći do rješenja, ali da nastoje da obezbijede kontinuitet realizacije ugovora, jer bez toga nema ni plata za zaposlene.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana