Rajko treba našu pomoć

Srna
Rajko treba našu pomoć

Novi Grad - Od danas do 31. marta u funkciji je humanitarni broj 1416 za prikupljanje pomoći u liječenju četrnaestogodišnjeg Rajka Milojice iz Trgovišta kod Novog Grada.

Akciju prikupljanja pomoći pokrenula je opštinska organizacija Crvenog krsta Novi Grad.

Rajku Milojici je hitno potrebna endoskopska operacija arterija na klinici u Beču.

Dječaku je preporuku za liječenje u nekom od referentnih centara u inostranstvu dao Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije "Dr Vukan Čupić" nakon nekoliko intervencija u ovoj ustanovi koje nisu dale željeni rezultat.

Milojica od avgusta 2012. godine ima hronično krvarenje iz nosa, a trenutno je na kućnom liječenju i zbog zdravstvenog stanja ne pohađa nastavu.

Rajkovi roditelji, oboje nezaposleni, nakon više od dvije godine liječenja dječaka više nemaju sredstava za potrebnu operaciju za koju je neophodno oko 12.500 evra, mada to nije konačna cifra.

Sekretar Crvenog krsta Novi Grad Borka Maksimović pozvala je sve koji su u mogućnosti da pozivom na broj 1416 doniraju jednu KM za Rajkovo liječenje.

Prema njenim riječima, pomoć za ovog dječaka prikupljana je u saradnji sa novogradskim školama prošle godine, međutim zbog poplava su prikupljena simbolična sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana