Рајко треба нашу помоћ

Срна
Рајко треба нашу помоћ

Нови Град - Од данас до 31. марта у функцији је хуманитарни број 1416 за прикупљање помоћи у лијечењу четрнаестогодишњег Рајка Милојице из Трговишта код Новог Града.

Акцију прикупљања помоћи покренула је општинска организација Црвеног крста Нови Град.

Рајку Милојици је хитно потребна ендоскопска операција артерија на клиници у Бечу.

Дјечаку је препоруку за лијечење у неком од референтних центара у иностранству дао Институт за здравствену заштиту мајке и дјетета Србије "Др Вукан Чупић" након неколико интервенција у овој установи које нису дале жељени резултат.

Милојица од августа 2012. године има хронично крварење из носа, а тренутно је на кућном лијечењу и због здравственог стања не похађа наставу.

Рајкови родитељи, обоје незапослени, након више од двије године лијечења дјечака више немају средстава за потребну операцију за коју је неопходно око 12.500 евра, мада то није коначна цифра.

Секретар Црвеног крста Нови Град Борка Максимовић позвала је све који су у могућности да позивом на број 1416 донирају једну КМ за Рајково лијечење.

Према њеним ријечима, помоћ за овог дјечака прикупљана је у сарадњи са новоградским школама прошле године, међутим због поплава су прикупљена симболична средства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана