Радост Никољдана обасјала обданиште у Фочи

Р. Ђ.
Радост Никољдана обасјала обданиште у Фочи

Фоча - Славским обредом, пригодним програмом и додјелом пакетића малишани, васпитачи и пензионисани радници вртића „Чика Јова Змај“ у Фочи прославили су јуче крсну славу Светог Николу, а прослава је увеличана посјетом митрополита дабробосанског Хризостома, који је са малим и великим свечарима подијелио радост празника.

Чим пређу праг своје друге куће малишани почињу да се уче даривању, помагању другима, поклањању, правим и здравим вриједностима, заједништву, али и прослављању крсне славе. Стечена знања о слављењу небеског заштитника њихове куће кроз занимљив програм пренијели су и својим гостима.

Потом су заједно са митрополитом дабробосанским Хризостомом, свештенством и гостима обавили славски обред. Митрополит Хризостом, који је малишанима уручио и новогодишње пакетиће, честитао је славу свечарима „Чика Јове Змаја“.

- Да дјечица буду здрава, напредна, срећна, да их што више буде, ако Бог да када будемо поново долазили, да градимо још један вртић, да се радујемо са њима и да што више српске православне дјеце имамо у вртићима - поручио је митрополит Хризостом.

Кућа у којој станују 163 малишана догодине би коначно требало да добије нову адресу у насељу Доње Поље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана