Radojičić: Jednokratna pomoć za stambeno zbrinjavanje 28 korisnika

Srna
Radojičić: Jednokratna pomoć za stambeno zbrinjavanje 28 korisnika

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas rješenja o dodjeli jednokratne novčane pomoći za stambeno zbrinjavanje 28 korisnika iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 470.000 KM.

"Gradska administracija u ovom sazivu obezbijedila je sredstva kako bi bio završen onaj dio stambenog zbrinjavanja koji je grad započeo još 2009. godine, a odnosio se na dodjelu bespovratnih novčanih sredstava", rekao je Radojičić.


On je dodao da je danas posljednjih 28 korisnika dobilo rješenja za dodjelu sredstva, koja će moći da iskoriste u predstojećoj građevinskoj sezoni za rješavanje stambenog pitanja.

"Na ovaj način grad je završio jedan dio programa stambenog zbrinjavanja iako po zakonu nije imao ovu obavezu dodjele bespovratnih sredstava za stambeno zbrinjavanje, ali smo ušli u taj posao u namjeri da pomognemo tim kategorijama stanovništva", naglasio je Radojičić.

Predsjednik banjalučke Gradske boračke organizacije Goran Rogić rekao je da Banjaluka, kao najveći grad Republike Srpske, stalno ima novi broj korisnika usljed migracija stanovništva.

On je dodao da je od 2007. godine na područiju grada dodjeljeno 300 stambenih jednica prema programu Vlade Srpske za stambeno zbrinjavanje lica iz boračkih kategorija.

"Iako nema zakonsku obavezu za dodjelu jednokratnih sredstava za stambeno zbrinjavanje, donesen je Pravilnik, prema kojem lica koja grade mogu da dobiju do 25.000 KM bespovratnih sredstava. Ova sredstva su uvećana u odnosu na uredbu Vlade Srpske koja predviđa 8.000 KM po istom osnovu", naveo je Rogić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana